VISTA RESIDENCE

Residential New Construction
In Construction 2016
Los Angeles, CA

This infill lot in mid-city Los Angeles has no views to speak of from the first or second floors, but it does have spectacular views of the city and the Hollywood Hills from the roof.

The house was designed around a center courtyard that allows natural sunlight to penetrate into the middle rooms of the long rectangular house. The front entry and stair look out onto a hundred year old olive tree moved to the site. After passing from the entry to the living room, eyes are drawn to the internal courtyard and a striking series of specimen palm trees. The living room and dining room feature fully pocketed sliding doors that open a corner of the house entirely onto the courtyard and its private seating area.

The large sliding door at the back of the house connects the open kitchen and family room to the back yard deck and pool area. A roof deck allows for a final entertainment space with magnificent views out over the city.

project team: tracy stone, mackenzie king
renderings by mackenzie king